Datum: 02-10-2022 Tijd: 18:49
Navigatie
Thermiek Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Schrijf 23 januari in je agenda!

Die dag gaan we twee onderwerpen behandelen voor de TABOE doelgroep.

  1. Hoe bereid je het beste een wedstrijd voor.
  2. Vleugelbelasting en het vliegen met water.

Ook als je al wat wedstrijd ervaring hebt is het eerste punt niet vanzelfsprekend. Zeker niet omdat de laatste wedstrijd met hoge waarschijnlijkheid alweer wat langer geleden is. Verder vlieg je vaak op een nieuw vliegveld, een nieuwe omgeving en waarschijnlijk ook in een nieuw gebied. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het geeft rust, vertrouwen en daardoor ook een beter resultaat. Kernploeg lid Robin Smit gaat deze lezing geven. Net uit de junioren ploeg en meteen een mooi resultaat op het afgelopen WK in Frankrijk. Verder bekend van zijn opmerkelijke OLC vluchten in zijn getunede LS-4.

Het tweede onderwerp was een veel gevraagd onderwerp die uit de enquête van vorig jaar kwam. Lars Groot gaat dit onderwerp behandelen. Ook hij is net uit de junioren ploeg en zal dit jaar zijn eerste EK vliegen.

We wachten nog even af hoe dit plaats zal vinden, met grote waarschijnlijkheid zal dit online gebeuren. In dat geval mikken we op 10:00 uur voor de eerste sessie en 13:00 uur voor de tweede.

Als je mee wilt doen, meld je dan meteen aan: Info.sion.taboe@gmail.com

 

Jeroen Verkuijl

SION & TABOE

Vorig jaar nam ik de verantwoording van SION (overland leren vliegen) en TABOE (breedtesport) op mij. Gelukkig doe ik dat in samenwerking met Nico Koster. We hadden wat ideeën ontwikkeld, maar we moesten ons door de regels omtrent de pandemie aanpassen. De winter bijeenkomsten vonden virtueel plaats en voor de zomer moesten we helaas besluiten landelijk niets te organiseren. Online bijeenkomen was even wennen en dat ging nog niet vlekkeloos (zo zijn de opnamen, waar veel naar gevraagd is, verloren gegaan). Het heeft ons echter ook op nieuwe ideeën gebracht. Een idee is de eerste stap, de uitvoering de tweede. Tot die tijd gaan we op de oude voet verder. Voor de winter betekent dit in ieder geval dat we weer wat gaan doen. Dat zal aansluiten op het programma van vorig jaar. Zoals je in het schrijven van Nico kunt lezen zal, mede vanwege het groot gebleken belang, het onderwerp “Vluchtvoorbereiding” worden overgedragen aan de clubs zelf. Landelijk zullen andere onderwerpen blijven worden verzorgd.

We gaan rond week 3 en week 6 iets plannen. Hou deze nieuwsbrief, Facebook en de volgende websites dus in de gaten voor de data en de onderwerpen.

www.taboe.zweefportaal.nl

www.sion.zweefportaal.nl

Voor vragen en/of het aanmelden voor deze dagen kan je een email te schrijven naar: Info.sion.taboe@gmail.com

(Als je vorig jaar mee hebt gedaan hoef je je op dit moment NIET opnieuw aan te melden)

Ik ga aan de slag met het vinden van experten die jullie iets willen bij brengen over de onderwerpen die we bedacht hebben. Ik hoop jullie snel (weer) te kunnen zien!

Jeroen Verkuijl

Deelnemen aan overland trainingsdagen 2021 op SION/TABOE niveau

Het was lang onzeker of er wat aan overlandtraining op een ander veld gedaan kon worden.

Een aantal clubs hebben dit jaar wat activiteiten. Nu er meer mogelijk is willen we voor de liefhebbers van clubs die niet zelf dit soort activiteiten hebben per individuele aanmelding ons best doen om je onder te brengen bij zo’n training. Iets combineren met aanmeldingen zou ook een optie zijn.

Wil je nog overland vliegen en veel leren? Mag je zelfstandig overland, of neem je een eigen instructeur mee? Vlieg je nog geen 500 km binnen de 5 uur? Heb je een één-of tweezitter voor een week of enkele dagen tot je beschikking?

Meld je dan aan met je totale ervaring en je wensen en wij gaan kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

Voor TABOE niveau geldt dat we dit jaar in principe geen vlieg activiteiten ontplooien. Gezien de aanmeldingen van deze winter zien wij voor de meeste de Nationale Junioren Wedstrijd te Venlo als beste mogelijkheid dit jaar te leren. Elke dag een opdracht vliegen onder begeleiding van ervaren vliegers en soms ook leden van de kernploeg.

Aanmelden voor training op SION niveau bij: info.sion.taboe@gmail.com

Jeroen Verkuijl en Nico Koster

tip:
ctrl en + = scherm groter
ctrl en - = scherm kleiner
KNMI Buienradar
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.04 seconden