Datum: 29-03-2023 Tijd: 09:33
Navigatie
Thermiek Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Programma SION/TABOE 19 februari 2023, Malden
update 10 febr: Willen jullie je wel uiterlijk dinsdag 14 februari inschrijven? Daarna kunnen we niet meer garanderen dat je mee kunt doen en zal je sowieso je eigen lunch moeten verzorgen.

Eindelijk is het zo ver: de eerste fysieke bijeenkomst sinds jaren! We willen de reis laten lonen, dus de dag zit goed volgepakt. We gaan elkaar zien in het clubgebouw van de Nijac, Malden.

Om in te kunnen schatten hoeveel we moeten in slaan voor de lunch, zal je je moeten inschrijven. Dit gaat middels dit webformulier. Het is 10 seconden werk. Ondanks dat een gedeelte wordt gesponsord verlangen we vijf euro entree geld. Daarvoor krijg je een hele dag aan informatie van experts, een lunch en onbeperkt koffie en thee. Overige drankjes zijn verkrijgbaar tegen kantine prijzen. Het entree geld wordt bij aankomst betaald. Het makkelijkste voor ons is dat je een briefje van vijf mee neemt.

Het programma (ovb veranderingen). We beginnen plenair:

09:00     Inloop (koffie)

09:30     Mentale vaardigheden (Francois Jeremiasse)

11:00    Vlucht analyse (Sander Terpstra)

12:30     Inleidende theorie (Bob van Asselt)

13:00     Lunch

13:45     Hoe kan ik veilig mijn grenzen verleggen (Bob van Asselt)

Daarna delen we de groepen:

15:15     SION:    Geothermische navigatie (Maurits Hebels)

15:15    TABOE: 2x 300km, Winning by not Losing (Ronald Termaat)

16:45     Uitloop en borrel.

Heb je vragen, klik dan HIER.

Hopelijk tot dan!

Nick Hanenburg & Jeroen Verkuijl

De jaarlijkse winter update voor SION/TABOE

Update 09-01-2023: Beste deelnemers, Excuses dat het even geduurd heeft. We hebben tot vandaag geprobeerd het programma rond te krijgen en dat is helaas niet gelukt.

We hebben zojuist besloten de eerste dag, 15 januari 2023, compleet te schrappen.

Dat is vervelend voor jullie, de sprekers, maar ook voor ons. Toch hebben we hiertoe besloten, omdat we een kwalitatief goede dag willen neerzetten en jullie niet af willen laten reizen voor iets waarvan we niet het gevoel van hebben dat het voldoet aan onze ideeën.

We verschuiven het volledige programma naar de 2e datum: zondag  19 februari 2023. Dit gaat dus een goed gevulde dag worden.

We hopen dat jullie niet net zo teleurgesteld zijn als wij en het enthousiasme dat je had mee kunt nemen naar de volgende keer.

==============================

Beste SION/TABOE deelnemers,

Een aantal weken geleden zijn wij een paar uurtjes bij elkaar gaan zitten om te filosoferen hoe we de breedtesport de aankomend jaren vorm willen gaan geven. Daarnaast hebben we besproken wat we deze winter willen betekenen voor de deelnemers van SION en TABOE. Op basis van onze filosofie en op de besproken onderwerpen uit het verleden hebben we een paar onderwerpen voor deze winter bedacht:

  • Mentale training
  • Hoe kan je veilig je eigen grenzen verleggen?
  • Een vergelijk van twee vluchten van 300km.
  • Vlucht analyse.

Er is echter nog ruimte voor meer. De enquête die we hebben gehouden is intussen wat verouderd, dus willen we jullie opnieuw vragen welke overige onderwerpen je nog behandeld wil zien worden. Dit kan je doen op de facebook pagina. Je kunt ook naar Jeroen Verkuijl een bericht zenden: KLIK

Deze data wil je vrijhouden in je agenda:

Zondag 15 januari 2023 en Zondag 19 februari 2023

Het doel is eindelijk weer eens een fysieke bijeenkomst. Locatie is nog te bepalen.

We horen graag van jullie en houden jullie op de hoogte over het definitieve programma en de locatie.
 
Nick Hanenburg & Jeroen Verkuijl

FB Sion: https://www.facebook.com/groups/170476803098339

FB Taboe: https://www.facebook.com/groups/468763153147160

Schrijf 23 januari in je agenda!

Die dag gaan we twee onderwerpen behandelen voor de TABOE doelgroep.

  1. Hoe bereid je het beste een wedstrijd voor.
  2. Vleugelbelasting en het vliegen met water.

Ook als je al wat wedstrijd ervaring hebt is het eerste punt niet vanzelfsprekend. Zeker niet omdat de laatste wedstrijd met hoge waarschijnlijkheid alweer wat langer geleden is. Verder vlieg je vaak op een nieuw vliegveld, een nieuwe omgeving en waarschijnlijk ook in een nieuw gebied. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het geeft rust, vertrouwen en daardoor ook een beter resultaat. Kernploeg lid Robin Smit gaat deze lezing geven. Net uit de junioren ploeg en meteen een mooi resultaat op het afgelopen WK in Frankrijk. Verder bekend van zijn opmerkelijke OLC vluchten in zijn getunede LS-4.

Het tweede onderwerp was een veel gevraagd onderwerp die uit de enquête van vorig jaar kwam. Lars Groot gaat dit onderwerp behandelen. Ook hij is net uit de junioren ploeg en zal dit jaar zijn eerste EK vliegen.

We wachten nog even af hoe dit plaats zal vinden, met grote waarschijnlijkheid zal dit online gebeuren. In dat geval mikken we op 10:00 uur voor de eerste sessie en 13:00 uur voor de tweede.

Als je mee wilt doen, meld je dan meteen aan: Info.sion.taboe@gmail.com

 

Jeroen Verkuijl

tip:
ctrl en + = scherm groter
ctrl en - = scherm kleiner
KNMI Buienradar
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden