Datum: 17-05-2022 Tijd: 09:39
Navigatie
Thermiek Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
SION/TABOE theoriedagen

Beste deelnemers aan de SION/TABOE theoriedagen,

Zaterdag 6 februari is het zover!

Iedereen dank voor het invullen van het inschrijfformulier, dat heeft ons geholpen het programma samen te stellen en zal ons in de toekomst gaan helpen om het begeleidingstraject voor de overland en wedstrijdvlieger vanuit de KNVvL te verbeteren.

Het idee is om de eerste (van twee) dagen te vullen met een plenair gedeelte. De tweede dag willen we, zoals het er nu uit ziet, splitsen. Een gedeelte voor de SION doelgroep en een gedeelte voor TABOE (snelheid maken/wedstrijden). We hebben al een idee over de inhoud, maar dat houden we nog even voor ons, zodat we het nog kunnen aanpassen naar aanleiding van de ervaringen op de eerste dag. 

Helaas kunnen we door alle COVID-19 restricties elkaar niet in levende lijve ontmoeten. Dat zal voor iedereen wel even wennen zijn, daarom hebben we besloten rustig aan te beginnen. Er worden twee onderwerpen behandeld. Robin van Maarschalkerweerd begint met het onderwerp meteo en dan met name in de voorbereidende fase. Dit onderwerp werd door vele van jullie gevraagd. Robin is een heel ervaren wedstrijd organisator, ervaren overland vlieger en bovendien regelmatig ter ondersteuning naar grote wedstrijden geweest. Iemand met zeer veel praktijk ervaring dus en ik ben blij dat hij dit met jullie wil delen. Wat minder werd gevraagd, is het tweede onderwerp: thermieken. Dit gaan we toch bespreken, omdat uit coaching vluchten blijkt dat hier vaak nog veel te verbeteren valt. Hiervoor hebben niemand minder dan Tim Kuijpers voor weten te strikken. Europees kampioen en wereld kampioen junioren, die kan jullie vast en zeker vertellen hoe je dit het beste kunt doen…

11:00    Intro door Nico Koster (ABZ) en Jeroen Verkuijl (SION/TABOE coördinator)

11:30    Meteo door Robin van Maarschalkerweerd.

13:00    Pauze

14:00    Thermieken door Tim Kuijpers

15:30    Nabespreking en praktijkdagen door Nico Koster.

16:00     Einde
 

De meeting zal plaats vinden door middel van Zoom. De uitnodiging volgt per mail.

Zaterdag 25-1 TABOE

Beste Taboe Deelnemers,

Nog gauw even de mooiste wensen voor allen. Maak er mooie kerstdagen van, een fantastisch nieuwjaar met thermiekvolle magische vluchten. Keep it safe!

De tweede TABOE dag van deze winter staat zaterdag 25 januari op de planning. We hebben weer enthousiaste sprekers bereid gevonden om met jullie al hun kennis en geheimpjes te delen.

09:00 uur Ontvangst

09:30 uur Efficiënt Steken – Jeroen Verkuijl

11:00 uur Hoe vlieg je 1.000 km – Alfred Alfers

12:15 uur Lunch

13:00 uur Snelheid maken - Ronald Termaat

14:15 uur Workshop Vluchtcomputers – Glider Pilot Shop René de Dreu & Maurits Dortu

16:00 uur Borrel

Houdt er rekening mee dat het programma vaak iets uitloopt.

Locatie Oude Vliegbasis Soesterberg bij de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen, volg borden NMM (Nationaal Militair Museum). Zie bijlagen voor de route.

Toegang tot het veld:
De ACvZ vliegt vanaf vliegveld Soesterberg. De toegang tot het zweefvlieg veld is via het parkeerterrein van Nationaal Militair Museum aan de Verlengde Paltzerweg weg in Soest. Indien u met de auto komt kunt u uw auto parkeren op de parkeerplaats van het museum en dan te voet verder gaan naar de ACvZ. (of een clublid bij de slagboom toevallig treffen en mee rijden ;)) Als u al fietsend of lopend bent is dit niet van toepassing en kunt u verder fietsen/lopen. U loopt/fietst in het verlengde van de ingangspoort langs het museum op (het museum is dan aan uw linkerhand) tot u bij de slagboom komt. U gaat langs deze slagboom op en blijft alsmaar rechtdoor lopen tot de derde verharde weg aan de linkerkant. Daar vind u het toegangshek naar het zweefvlieg veld, hier dient u een ACvZ-lid te bellen om het hek voor u open te doen. Kaartje: KLIK

Vergeet niet eventjes de kosten voor de dag over te maken deze zijn € 10,- p.p.p.k. hierin zit stoelhuur, drankjes, lunch, fruit en snacks inbegrepen.
IBAN: NL11 ABNA 062 545 6459  BIC: ABNANL2A (cash niet mogelijk!)
T.n.v. N.R. van der Neut te Haarlem O.v.v. TABOE deelname

Mocht je onverhoopt toch verhindert zijn, no problem! Iemand extra meenemen kan ook. Laat dit dan even per email aan ons weten zodat we hiermee rekening kunnen houden met de boodschappen.

Problemen? Vragen? Mailen neut@iae.nl bellen kan ook als het écht niet gemaild kan worden 06 - 28 666 009


Groeten van het TABOE organisatieteam,

Natasja van der Neut (ACvZ)
Arie van der Kuil (ACvZ)
Frans de Guise (ACvZ)
Loek Schot (ACvZ)

TABOE 2019 / 2020

Beste piloten en pilotinnen,

Het seizoen nadert zijn einde dus is het tijd om de theoretische kennis bij te schaven middels de TABOE dagen.

Je kunt dan ook vast de zaterdagen 9 november 2019 en 25 januari 2020 in je agenda noteren. We zijn ondertussen druk bezig met het opzetten van een programma in overleg met de sprekers, deze maken we spoedig bekend.

De inschrijving staat open en je kan je opgeven voor 1 of beide dagen.  Voor het TABOE trainingsprogramma kan je de Taboe website als ook de facebookpagina in de gaten houden.

Tevens willen wij aankondigen dat het de laatste keer zal zijn dat wij als organisatie van TABOE de winter zullen faciliteren. Wij hebben besloten dat het tijd wordt voor een frisse wind en vers bloed in de huidige setting. Op dit moment zijn er nog geen opvolgers in beeld maar misschien vind je dat het wat voor jou is en wil je meer weten, dan kun je ons altijd contacten (taboe@zweefportaal.nl)

Voor nu snel de data reserveren in de agenda !!

het TABOE team

tip:
ctrl en + = scherm groter
ctrl en - = scherm kleiner
KNMI Buienradar
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.21 seconden